Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengproduct van cement, water en schuim. Het schuim dat we gebruiken lijkt een beetje op scheerschuim. Als je al deze ingrediรซnten mixt krijg je een hele schuimende grijze massa. Het schuim in deze samenstelling zorgt voor twee grote voordelen, namelijk dat het beton heel licht is en heel goed isoleert.

Voordeel 1: Schuimbeton is licht

Het is eigenlijk heel handig dat schuimbeton zo licht is. Naast dat het voor onze betonpompmachinisten minder zwaar is met het storten is het ook voor de constructie van een gebouw beter. Zo wordt de constructie minder belast. Daarom wordt er voor de vullagen van een gebouw vaak voor schuimbeton gekozen.

Voordeel 2: Schuimbeton isoleert

Het tweede grote voordeel van schuimbeton is dat de isolerende werking erg hoog is. Daarom is het ideaal om te gebruiken als vloerisolatie. Onder je vloer zit de kruipruimte en als je deze plek vol stort met schuimbeton dan kan de kou vanuit de grond niet meer naar boven. Ook is het mogelijk om op deze schuimbeton laag vloerverwarming te plaatsen. Ook hiervoor kunt u ons inschakelen, wij helpen graag door u een totaalpakket aan te bieden.

Licht en sterk materiaal

Voorkomt vocht- en schimmelvorming

Zeer hoge isolatiewaarde

Duurzaam

Waarom isoleren met schuimbeton?

Isoleren met schuimbeton zorgt voor voordelen. Ten eerste is het goedkoper dan andere isolatiemiddelen. Daarnaast heeft schuimbeton een vochtwerende werking. Hierdoor voorkom je vocht- en schimmelvorming. Je zorgt voor een aangename binnentemperatuur en dit terwijl je maandelijks geld overhoudt: want je bespaart op je energierekening. Naast dat dit scheelt in de portemonnee is het ook duurzaam en beter voor de wereld. Wist je dat je zelfs in aanmerking kan komen voor subsidie als je energiebesparende maatregelen uitvoert aan je woning? Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de voorwaarden. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, dan denken wij graag met je mee of komen we een keer langs!

Alle voordelen van schuimbeton laten storten met RvR Betonpomp Verhuur in het kort:

  • Licht en drukvast materiaal;
  • Goedkoper dan andere isolatiemiddelen;
  • Voorkomt vocht- en schimmelvorming;
  • Snel klaar, we storten 30m3 schuimbeton per uur;
  • Aangename binnentemperatuur;
  • Je bespaart op je energierekening;
  • Duurzaam en dus beter voor de planeet;
  • Mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie als je ervoor kiest om energiebesparende maatregelen uit te voeren.