Een betonstort regelen, waar begin je?

Als je zelf de kennis en vaardigheden mist om beton te storten is het verstandig om dit te laten doen. Het is van belang om een partij te kiezen waarvan je kwaliteit, kennis en service mag verwachten. Laat je adviseren, maak een foto van de situatie en vraag om de mogelijkheden.

Stap 1: Zelf benodigd m3 beton uitrekenen.

Het aantal kubieke meter beton kun je uitrekenen met de volgende formule: lengte x breedte x hoogte = uitkomst. Bijvoorbeeld een vloer van 4 bij 3 meter en 15 centimeter dik wordt als volgt berekend: 4 x 3 x 0,15 = 1,8 m3. Als je het niet zeker weet, kunt je bij jouw aanvraag de schatting van het aantal m3 aangeven.

Afhankelijk van jouw project kan er bepaald worden welk soort beton het beste bij jouw situatie past. Ons advies is om extra 0,5 m3 (halve kuub) beton te bestellen want er blijft altijd een beetje beton achter in de betonpomp en betonmixer. Ook heeft bijvoorbeeld de ondergrond onder een vloer, door het gewicht van het beton, de neiging om in te klinken. Het is daarom verstandig om wat extra beton gelijk te bestellen.

Stap 2: Het tarief

De prijs hangt af van wat je wilt en wat het project inhoudt. Daarom denken wij graag met je mee om waar mogelijk kosten te besparen en zullen dit ook aangeven in de offerte zodat jij zo voordelig mogelijk uit bent!

Standaard wordt er vanuit gegaan dat je alleen een pompmachinist nodig hebt bij het beton storten en dat de klus minimaal 2 uur kost. Houdt er rekening mee dat dit geldt voor projecten waarbij je zelf ook meewerkt. Mocht je het stortwerk in het geheel liever aan RvR Betonpomp Verhuur overlaten, dan sturen wij een extra medewerker mee. Wil je ook aangeven in de aanvraag hoeveel meter slang je nodig verwacht te hebben? Houd rekening met waar de betonpomp veilig kan staan tot aan de verste punt waar beton gestort moet worden.

Stap 3: De juiste partij kiezen

Als je weet hoeveel beton je nodig hebt en wat er allemaal nodig is om je klus uit te voeren, is de volgende stap om prijzen op te vragen. Je kan hiervoor bij verschillende bedrijven offertes opvragen om met elkaar te vergelijken. Bij RvR Betonpomp Verhuur is een offerte opvragen altijd vrijblijvend, en wij geven je altijd een passend advies en een goede prijs, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en situatie.