Betonvloeren en druklagen

Een betonvloer is geschikt voor vele doeleinden, van een strakke betonvloer in een woning tot een keldervloer, tuinterrassen, garages en stallen. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor uw project hangt af van de vrije opbouwhoogte, doel van de vloer en de gewenste afwerking. Een druklaag is een in het werk gestorte (afwerk)laag op een constructievloer. De eisen die worden gesteld aan een druklaag, zijn afhankelijk van de situatie. RvR Betonpomp Verhuur is zeer ervaren in het storten van betonvloeren en druklagen. Wij denken graag met u mee.

Met een betonpomp van RvR Betonpomp Verhuur wordt de klus sneller uitgevoerd en is de stort beter te doseren. Ook bieden wij het gebruik van een trilnaald en trilbalk kosteloos aan. De betonpomp doet het werk waardoor fysieke belasting tot het minimum wordt beperkt.

Bouwprojecten in plassengebieden

Ook voor bijvoorbeeld bouwprojecten in plassengebieden, bos of weilanden is de kleine betonpomp zeer geschikt. Veelal omdat een zwaardere / grotere betonpomp hier niet mag (en vaak niet kan) komen. Voor deze doeleinden is de kleine betonpomp van RvR Betonpomp Verhuur in combinatie met onze kleine betonmixer uitermate geschikt.

 

Funderingen storten

Een fundering is vanuit technisch oogpunt het belangrijkste voor de constructie. RvR Betonpomp Verhuur maakt een fundering storten makkelijker door een grote of en kleine betonpomp in te zetten. Hierdoor is de stort beter te doseren en kunnen we overal bij, zelfs op de moeilijke bereikbare plaatsen. Veelal wordt er gewerkt met een handzame 50mm eindslang. Dit zorgt ervoor dat de klus minder arbeidsintensief is, er minder arbeidskrachten nodig zijn voor de stort en dat er nauwkeuriger gewerkt kan worden.

De twee meest gangbare soorten funderingen

 1. Een balk die onder de grond ligt en afzonderlijk van de betonvloer wordt gestort (grotere constructie).
 2. Een betonvloer met vorstrand. Hierbij wordt de fundering en vloer in één geheel gestort (kleine constructie).

Bouwprojecten in plassengebieden

Ook voor bijvoorbeeld bouwprojecten in plassengebieden, bos of weilanden is de kleine betonpomp zeer geschikt. Veelal omdat een zwaardere / grotere betonpomp hier niet mag (en vaak niet kan) komen. Voor deze doeleinden is de kleine betonpomp van RvR Betonpomp Verhuur in combinatie met onze kleine betonmixer uitermate geschikt.

 

Naden vullen

Met de kleine betonpompen van RvR Betonpomp Verhuur is het vullen van naden tussen kanaalplaten heel eenvoudig. Door de handzame smalle slangen wordt het beton efficiënt en nauwkeurig gedoseerd in de naden. Door de rustige puls van de betonpomp blijft er weinig restbeton achter op de vloer met als gevolg dat er veel minder geveegd hoeft te worden. Omdat er minder betonsluier op de vloer achterblijft is de hechting van de cementen dekvloer ook beter.

Wij stemmen graag met de betoncentrale het ideale betonmengsel af om de naden te vullen. Hierdoor loopt u niet het risico dat het mengsel niet verpompbaar is door onze dunne slangen. Natuurlijk kunt u uw wensen met betrekking tot betonsterkte aan ons kenbaar maken.

Voordelen

Terwijl de kleine betonpomp van RvR Betonpomp Verhuur tussen de vloerlagen bezig is met het naden vullen, kan een ‘dure’ mobiele kraan ondertussen verder met het leggen van de kanaalplaatvloeren. Met een slanglengte van maximaal 180 meter kunt u een groot gebied bestrijken met de kleine betonpomp of zelfs op verschillende verdiepingen werken. Zeker omdat het werk aangenomen kan worden per m² vloeroppervlakte. Hierdoor krijgt u een aanzienlijke tijdwinst en een kostenbesparing.

 

Betonwanden storten

Het storten van een betonwand wordt veelal in lagen uitgevoerd. Ook mag er vaak niet te snel beton gestort worden. Bij te snel storten kan er grote druk op de bekisting komen te staan en het aanwezige cementwater zou onregelmatigheden kunnen veroorzaken aan het wandoppervlak. Hierdoor is een betonpomp van RvR Betonpomp Verhuur ideaal inzetbaar! Met de smalle handzame slangen en de rustige puls van de pomp wordt het beton efficiënt en nauwkeurig gedoseerd in de bekisting voor een strakke wand.

Buispalen en poeren vullen

Buispalen vullen met beton gebeurd vaak na het plaatsen van stalen buispalen. Ook wordt het vaak toegepast bij funderingsherstel binnen bestaande gebouwen. Hier is over het algemeen weinig werkruimte of wordt er gewerkt in kelders of kleine ruimtes. Betonnen poeren zijn onverslijtbare funderingselementen, bedoelt om de kracht uit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond.  RvR Betonpomp Verhuur maakt gebruik van moderne betonpompen met handzame smalle betonslangen. Hierdoor kunnen we het beton snel en gemakkelijk storten in de stalen buispalen en vullen we de poeren met gemak.

 

Betonvloer vlinderen

Bij het afwerken van een betonvloer wordt de vloer vlak gemaakt met een wapper. Hierdoor de vloer nog relatief ruw is hij geschikt als constructielaag of om op te lopen. Het is ook mogelijk om een vloer te vlinderen. De ronddraaiende beweging over de vloer zorgt ervoor dat de vloer steeds gladder en dichter van structuur wordt. Vlinderen is best zwaar en specialistisch werk, de vlinderaars van RvR Betonpomp Verhuur zijn echte vakspecialisten.

Wat is het verschil tussen vlinderen en polijsten?

Met vlinderen kun je de vloer vrij glad maken. Voor een vloer die nog moet worden afgewerkt is dit voldoende.

Indien je de vloer in huis wilt gebruiken zonder verder afwerking dan is het nodig om de vloer te polijsten. Door het polijsten en impregneren krijgt de vloer een mooie glans en worden de structuren in de vloer zichtbaar. De vloer is na het polijsten beter bestand tegen vlekken, vocht en vuil.

 

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een dekvloer op basis van gips. Deze vloer kan zowel zwevend als hechtend worden aangebracht. Anhydrietvloeren worden vaak met de kleine betonpomp van RvR Betonpomp Verhuur als gietvloer aangebracht voor een nauwkeurige snelle plaatsing en minder arbeidsintensief werk.

Over een anhydrietvloer kan uw gekozen eindvloer worden aangebracht zoals tapijt, tegels en hout.

Voordelen van anhydriet

 • Grote vormvastheid
 • Goede warmte overdracht bij vloerverwarming
 • Zelf verdichtende eigenschappen
 • Zeer hoge trek- en buigsterkte

 

Eco₂floor

Eco₂floor is een GGBS- en cementgebonden dekvloer, een perfect alternatief voor de traditionele zandcement (dek)vloer. Het is de ideale ondergrond die kan dienen voor alle mogelijk (later aan te brengen) afwerkvloeren zoals tegels, tapijt en hout. Eco₂floor vloeren worden vaak met een kleine betonpomp als gietvloer aangebracht, voor een nauwkeurige snelle plaatsing en minder arbeidsintensief werk.

Een Eco₂floor kan in alle ruimtes gebruikt worden, zowel in woningen als in winkels en kantoren. RvR Betonpompverhuur is een erkende verwerker.

Voordelen van Eco₂floor

 • Verkorten van de gehele bouwtijd
 • Gebruik in natte en droge ruimtes
 • Betere efficiëntie vloerverwarming
 • Duurzaamheid
 • Hoge vlakheid
 • Goede warmteoverdracht bij vloerverwarming

 

Heb je vragen?

Naam
E-mailadres en/of telefoonnummer

Hoe kunnen wij u helpen?